Naleśniki z mąki ryżowej

Pyszne bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej 🥞😋 To mój sprawdzony przepis na naleśniki. Mąka ryżowa jest subtelna i neutralna w smaku. Próbowaliście już takich naleśników?


Składniki (na około 6 sztuk):
✔️100 g mąki ryżowej
✔️250 ml mleka roślinnego (użyłam tym razem migdałowego)
✔️2 jajka
✔️szczypta soli
✔️olej (u mnie kokosowy)

Przygotowanie:
1. Do miski wrzucam mąkę ryżową, mleko, jajka, sól i łyżkę płynnego oleju. Całość dokładnie mieszam mikserem (możesz też użyć trzepaczki).
2. Patelnię nagrzewam i natłuszczam olejem. Smaże z obu stron do zrumienienia. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta na patelnie mieszam całość ponieważ mąka ryżowa szybko opada na dno miski)
3. Takie naleśniki możemy podać z różnymi dodatkami (zarówno wytrawnymi jak i słodkimi). Ja tym razem zjadłam je z domowym powidłem 😋 Najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe od razu po przygotowaniu 🙂

Powiązane posty

roślinny przepis kotlety z buraka

Roślinne kotlety z buraka i kaszy jaglanej

Pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu! Takie są roślinne kotleciki. Dziś miałam okazję dzielić się swoimi przepisami na zdrowe roślinne
kotleciki roślinne

Meksykańskie roślinne kotleciki z czerwonej fasoli

Cześć! Dziś miałam okazję dzielić się swoimi przepisami na roślinne kotlety w programie Pytanie na śniadanie. Zostawiam Wam również przepis

eBook z roślinnymi przepisami

Potrzebujesz nowych pomysłów na zdrowe i pyszne posiłki? Sięgnij po e-booka „W PODRÓŻY DO ZDROWIA – MOJE ULUBIONE PRZEPISY”! Kup eBooka

2 Replies to “Naleśniki z mąki ryżowej”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.